Готуємо в журбі

750,00
грн.
ПРО КНИГУ

Ця книга — чудовий подарунок на свята після складного року. Ви купуєте не тексти й малюнки, а відчуття дому, де нам затишно й смішно.

Ми годуємо гостя як гусака для фуа-ґра, при цьому його переконуючи, що приготоване нами нікуди не годне: "Беріть, беріть ще, та тільки воно ж не таке! Беріть".

Ми до смерті віддані власним принципам, особливо коли йдеться про голубці чи деруни. Ми легко заміняємо бешамель смальцем, проте свято віримо у те, що борщ готує тільки наша бабця, а решта — то не борщ. Ми шукаємо зопрілі тіла наших ближніх у сауні кормової кукурудзи і медитативно малюємо сердечки на вікнах, що запріли від холодцю.

Ми не поважаємо їжу, коло якої не треба замахатись, але нам виправдано соромно за любов до олів'є.

Нас збуджують пиптики херсонських помідорів і ми знаємо, як повільно роздягнути капусту.

Бо ми Готуємо в Журбі.


ПРО АВТОРКУ

Євгенія Кузнєцова, письменниця, перекладачка, дослідниця, PhD із міжнародних та міжкультурних студій (університет Деусто, Іспанія), збирала свої кухонні спостереження протягом кількох років і зрештою написала збірку смішних, але не насмішливих текстів.

Від авторки: "Це не книжка, а вечір любові. Не такої ото любові, як на перших побаченнях, а такої, коли вже сидиш у піжамі з розтягнутими коліньми і смієшся над собою. Цю книжку хочеться тримати на кухні і щоразу, як іноземець здіймає брови на наші кулінарні перепалки, знаходити відповідний розділ і показувати, в чому там справа".

Кожен розворот, як окремий світ: у книзі зібрані роботи тридцяти українських ілюстраторів та фотографів. Книга приємна тактильно і несподівана візуально.

www.kuznetsova.life
facebook.com/eugenia.kuznetsova


ВІД ВИДАВЦЯ

"Готуємо в журбі - це невеличкий ключик додому, який кожен повинен тримати міцно в кишені, адже він такий надзвичайно цінний. Хто знайомий з творчістю Жені Кузнєцової, той розуміє, що книгу можна розбирати на цитати і безкінечно зачитувати гостям і родичам в невимушеній обстановці, сидячи на кухні з келихом вина".


ЗМІСТ

ВИНО (щоб не пропало) · ВАРЕНИКИ (невимушена легкість буття) · БОРЩ (тобто неборщ) · РУССКІЄ ПІРОҐІ (чорт із ними)· ГОЛУБЦІ (відданість принципам)· ПІЦА (тісто, як на пиріжки) · СМОРОДИНОВЕ ВАРЕННЯ (наш перший рейтинг привабливості)· ОЛІВ'Є (любов і ненависть)·ХОЛОДЕЦЬ (медитативний досвід) · НАЛИСНИКИ (сир, масло й СБУ) · ІНОЗЕМНА КУХНЯ (суші з хамонячої ноги) · КОМПЛІМЕНТИ (весільний танець сірого журавля) · ЗАКОН РІВНОВАГИ (замахатись і не признатись) · ПРИПРОШУВАННЯ (погоджуйтесь, відмовляючись) · УКРАЇНСЬКЕ ВЕГЕТАРІАНСТВО (файл не знайдено) · ДЕРУНИ (без терточки на Марс не полетиш) · ЛАЗАНЬЯ (бешамель на сметані з кропчиком) · БАНКИ (портал додому) · УКРАЇНСЬКИЙ ПРОГРЕСИВНИЙ МІНІМАЛІЗМ (одна страва з сімома салатами) · ХЕРСОНСЬКІ ПОМІДОРИ (невід'ємне право людини з пиптиками) · МЕД (тягуча релігія) · ГРИБИ (здорова конкуренція та жага досягнень) · СОВЄЦКАЯ КУХНЯ (флетвайт в бідонє) · РЕЦЕПТУРНЕ НАСИЛЬСТВО (трясовина, де спротив марний) · ХІМІЯ (тільки не ГМО!) · СПАРЖА (луччі гіпстерські рецепти) · КУКУРУДЗА (замість сауни), РІЗДВО (марафон по-українськи).

Авторка: Євгенія Кузнєцова

Палітурка: тверда

Кількість сторінок: 80

Рік видання: 2020

Кількість ілюстрацій та фото: 30

Розмір: 215×215 мм

Click to order
Кошик
Total: 
ПІБ:
Email:
Мобільний:
Made on
Tilda